Hva du kan lære

Skaff deg kunnskap og forbered deg på livet som hundeeier. Her vil du lære om hund og hundetrening. Her ser du noen av temaene i våre kurs.

  • Treningsteknikker

  • Innkalling

  • Gå fint i bånd

  • Gode rutiner i hjemmet

  • Sosialisering og miljøtrening

Watch Intro Video

Video

Kursholdere

Instruktør og terapihundtrener

Eirin Veseth

Eirin er utdannet instruktør og er daglig leder i Bergen Hundeskole. Hun er også lærer på Stend videregående skole, hvor hun underviser i dyre- og hundefag. Hun brenner for å lære voksne og barn forståelse for hunder og dermed bidra til en enklere, tryggere og bedre hverdag med hund. Eirin er pedagog og har en mastergrad i psykologi på universitetet i Bergen. Det gøyeste hun vet er å gjøre hundetrening så enkelt og forståelig som mulig! Forskningen på hund er ikke alltid så lett å forstå, derfor trenger folk å få den omgjort til konkrete råd som de kan mestre. Eirin har også en utdanning i Dyreassisterte intervensjoner med hund fra NMBU hvor hun er sertifisert innen terapihund. Sammen med sin hund Adele reiser de nå rundt på skoler og gleder studenter.

Instruktør

Marit Øvredal Viken

Jeg har en bachelorgrad som tegnspråktolk og døvblindeledsager. Gjennom studiene lærte jeg viktigheten av likestilling, kommunikasjon og tilrettelegging. Ved siden av studiene hadde jeg en deltidsjobb i butikk hvor jeg fikk god erfaring innen kundeservice. I dag jobber jeg for Bergen Hundeskole, som assistent i skole, på SFO og i et bofellesskap. Året før jeg begynte på hundelinjen kjøpte jeg meg en kooikerhund, som nå er 11 år gammel. Sammen har vi trent mye hverdagslydighet og morsomme triks. Vi har prøvd forskjellige hundesporter, der blodspor ble den store favoritten. Mitt største ønske med Bergen Hundeskole er at alle skal føle seg velkommen og god nok til å mestre hverdagen med hunden sin. Jeg vil at alle skal ha stor glede av hunden i hverdagen. Dette skal være et lavterskeltilbud uansett livssituasjon og erfaringsnivå. Øvelse gjør mester!

Atferdskonsulent og dyrepleier

Kjerstin Vinsjansen Gjertsen

Kjerstin Vinsjansen Gjertsen ble uteksaminert som dyrepleier i Danmark i 2011 og som atferdskonsulent ved Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet (NMBU) i 2013. Hun har siden det vært eier av sin egen bedrift "Pets in progress", som driver med atferdskonsultasjoner. Kjerstin har også jobbet på dyreklinikk i flere år og muligheten for å se fysisk og psykisk helse under ett kan du være trygg i valget av hjelp til ditt kjæledyr. Kjerstin lever sammen med 5 hunder, 5 katter, 2 moskusender og et akvarie (og en mann). Alle de firbeinte bidrar under treningstimer og kurs.
Watch Intro Video

Min erfaring fra Bergen hundeskole

Litt om hvem vi er

Kursene våre baseres på veletablerte prinsipper innenfor adferdslære og læringsteori. Vi mener at et hundekurs handler minst like mye om opplæring av hundeeieren, som det handler om opplæring av hunden. Derfor er det viktig at hundeier får den kunnskapen og tryggheten som trengs i hundeholdet. Vi i Bergen Hundekole har stort fokus på å legge tilrette for mestring i treningen. Det vil si at vi tilpasser nivået til der du og din hund er. Den pedagogiske tilnmærmingen går også igjen i våre onlinekurs.
Bilde av instruktører

Tilbakemelding

Fritjof Stangnes (instruktør fuglehunder, FKF)

Det digitale kurset har en fin variasjon mellom videoer, tekst og presentasjoner. Videoene har en pedagogisk oppbygging med tydelig tale i et passe tempo. Kurset har mye og god informasjon, og passer for både uerfarne og erfarne hundeeiere. Selv de av oss som har mye erfaring med hund fra før kan gjennom dette kurset få inspirasjon og ny kunnskap.

Tilbakemelding

Ida Marie Røsdal (oppdretter)

I dette kurset lærer du å trene hunden din til å bli balansert og godt oppdratt. Det er fokus på samarbeidet mellom hund og menneske, noe som gir en trygg og sosial hund. Treningen er demonstrert på en leken måte. Kurset inneholder gode videoer og nyttig tekst.

Tilbakemelding

Iselin Vinnes

Nettkurset til Bergen Hundeskole inneholder videoer som er både informative og inspirerende. Kurset holder høy kvalitet og jeg anbefaler det virkelig til andre hundeeiere!

Tilbakemelding

Kristina Steinstø

Veldig godt oppsett og innhold. Kurset gir god innsikt i de typiske utfordringer og problemer vi har møtt som ferske valpeeiere, og det har vært en stor hjelp i våres opplæring i hvordan takle mange ulike situasjoner med våres valp i hverdagen. Synes kurset er laget på en god måte hvor dere bruker både rutinerte valper, men også de som er litt mer ukjente med øvelsen. Det gjør det litt enklere å se at det ofte krever tid og tålmodighet å oppnå gode resultater på øvelsene, men at det er mulig dersom man legger inn en innsats i treningen. Synes også det er godt med de små tips dere legger i videoene. Kurset er absolutt å anbefale, da det gir en god opplæring i hvordan vi som mennesker bedre kan forstå hva som motiverer våres valp og hvordan bedre forstå dens signaler og språk. Kurset er en god hjelp for å skape et bedre samarbeid, og det er selvfølgelig et pluss at vi kan bruke uansett hvor du befinner deg i verden og øvelsene kan gjennomføres litt etter litt når vi har tid.

Du lurer kanskje på

  • Hvordan fungerer et nettbasert hundekurs?

    Når du har kjøpt et ønsket kurs vil du få tilgang til din egen side der du når som helst kan gå inn og se videoer og pensum. Underveis vil det komme noen oppsummeringsspørsmål hvor du får testet kunnskapene dine.

  • Hva trenger jeg for å starte?

    Det eneste du trenger for å komme i gang er en grei intetnettforbindelse, en enhet (pc, mobil eller nettbrett) og godt humør!

  • Hvor lenge varer kurset?

    Kursets lengde varierer fra kurs til kurs. Dersom du ønsker å se hele kurset på en gang tar det ikke mer enn et par timer. Vi mener du får best utbytte av å dele det opp slik at du får trene på øvelsene hjemme selv, før du går videre i programmet.

  • Jeg ønsker personlig veiledning, tilbyr dere det?

    Ja! Du kan også ta del i praktiske kurs hos oss, der vi sammen med deg og din hund kan gjennomgå det du ønsker å lære. Finn oss på www.bergenhundeskole.no

Sammarbeid